Εξομοιωτής Οδήγησης

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ!

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΟ: Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί αντιγραφείς καμπίνων των προσομοιωτών του Οίκου Foerst GmbH, ενώ άλλοι δηλώνουν αποκλειστικοί αντιπρόσωποι σε όλη την Ευρώπη συνδυασμών πρσομοιωτών που δεν υπάρχουν σαν σύνολο! Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε, πολύ απλά για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!

 

Simulators.grSimulators.grSimulators.grSimulators.grSimulators.gr
Τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν εμφανιστεί αντιγραφείς καμπίνων των προσομοιωτών του Οίκου Foerst GmbH με λογισμικό συνήθως προέλευσης εκτός ΕΕ, το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΕΣ, τα προωθούν μάλιστα σε δημόσιους φορείς για δωρεάν χρήση υπό μορφή χορηγίας, τη στιγμή που περιέχουν λογισμικό προορισμένο για οικιακή χρήση!

Η Smart Drive Ltd έχει στη διάθεσή της σχετικό φωτογραφικό υλικό και videos από παράνομη τέτοια δραστηριότητα σε διάφορες περιπτώσεις.

Παρακάτω περιγράφονται λόγοι και παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικός ο υποψήφιος αγοραστής:

1. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ: Τα παιχνίδια εξομοίωσης δε θα μεταδώσουν ΠΟΤΕ στον υποψήφιο οδηγό τη δυναμική του οχήματος, επειδή δε δίνουν έμφαση σε αυτήν αλλά στα γραφικά και τον εντυπωσιασμό (ωραίες και πολλές "πίστες" κλπ. Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί προσομοιωτές οδήγησης έχουν ενσωματωμένη έρευνα δεκαετιών επάνω στη δυναμική του οχήματος.

2. ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Τα σενάρια των παιχνιδομηχανών είναι κατασκευασμένα για διασκέδαση, ταχύτητα, πλαγιολίσθηση κλπ, ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρέπει να προσλαμβάνει ένας αρχάριος οδηγός! Oι προσομοιωτές του οίκου Foerst GmbH είναι οι μοναδικοί στον κόσμο, των οποίων το εκπαιδευτικό περιεχόμενο καθορίστηκε σε συνεργασία με την EFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σχολών Οδήγησης) και τη CIECA (Διεθνή Επιτροπή Εξετάσεων Οδήγησης Αυτοκινήτου) στα πλαίσια της έρευνας για συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης υποψηφίων οδηγών (http://www.trainer.iao.fraunhofer.de/partners.htm).

3. ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ HARDWARE - SOFTWARE: Παρατηρούνται αυθαίρετες συνδέσεις λογισμικών είτε με τις απομιμήσεις των καμπίνων προσομοιωτών Foerst GmbH (τους οποίους αντιπροσωπεύει η Smart Drive Ltd) είτε με θέσεις οδήγησης αγωνιστικού τύπο σχεδιασμένες όμως για την κάλυψη αναγκών παιχνίδομηχανών (θέσεις οδήγησης αγωνιστικού τύπου κλπ). Τις συγκεκριμένες θέσες τις προωθεί και η Smart Drive Ltd, όμως διευκρινίζει στο prospectus των προσομοιωτών ότι καλύπτουν αγωνιστικές ανάγκες και διασκέδαση. 

4. ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: Τα λογισμικά είναι συνήθως πολύ χαμηλού κόστους (από 25 μέχρι 150 ευρώ) επειδή ακριβώς προορίζονται για παιχνίδια σε ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οικιακές άδειες κοστίζουν υποπολλαπλάσια από τις επαγγελματικές. Όταν όμως παρέχονται υπό μορφή οικιακής έκδοσης (Home Edition) και όχι επαγγελματικής έκδοσης (Professional Edition), αυτό σημαίνει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ (π.χ. σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, σε εκπαιδεύσεις και σε σχολές οδηγών). Εάν το προϊόν προτείνεται με πολύ χαμηλή τιμή, κατ΄ ουσία ο αγοραστής ή ο χρήστης που το προορίζει για επαγγελματική χρήση είτε εξαπατώνται, είτε συμμετέχουν σε μία παράνομη δραστηριότητα (εάν αυτό τελεί εν γνώση τους).

5. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ: Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι δηλώνουν αποκλειστικοί αντιπρόσωποι (ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!) συστημάτων (hardware και λογισμικού) προσομοιωτών ή εξομοιωτών οι οποίοι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ), την ίδια στιγμή που τα υποσυστήματά τους δεν προορίζονται για την εκμάθηση οδήγησης, αλλά - όπως οι ίδιοι οι κατασκευαστές των θέσεων οδήγησης ενημερώνουν στην ιστοσελίδα τους - προορίζονται για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, συνεπώς για παιχνιδομηχανές και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

6. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ: Άλλοι αναφέρουν ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές για τις σχολές οδηγών ή τα ΚΕΘΕΥΟ, τη στιγμή που βάση Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ) ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, οι οποίοι κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και άνω, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕΙ).

Η Smart Drive Ltd σας παραθέτει ενδεικτικές φωτογραφίες από προσομοιωτές επαγγελματικών βαρέων οχημάτων οι οποίοι βάση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών αποτελούν την βάση από την οποία ξεκινάει η θεσμοθετημένη χρήση προσομοιωτών στην πρακτική εξάσκηση για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ). Στις πρώτες τρεις φωτογραφίες αριστερά απεικονίζονται προσομοιωτές φορτηγού και λεωφορείου, οι μάλιστα κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (ειδικά με το σύστημα κίνησης). Αντίστοιχοι προσομοιωτές επιβατικού με κίνηση εμφανίζονται στις επόμενες δύο φωτογραφίες. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ με την Smart Drive Ltd για να δείτε από κοντά έναν τέτοιο προσομοιωτή (χωρίς κίνηση) τον οποίο μπορούμε να ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ προς επίδειξη και θα αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ παιχνιδιών και προσομοιωτών. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΕ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (Η ΕΞΟΜΟΙΩΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ:

  1. το Ελληνικό Υπουργείο και Υποδομών και Μεταφορών,
  2. την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήσησης (ΠΟΕΟ),
  3. το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στον οποίο ρωτήστε για εξειδικευμένους επιστήμονες (συγκοινωνιολόγους μηχανικούς) οι οποίοι έχουν ασχοληθεί αποδειγμένα με το θέμα (π.χ. συμμετείχαν σε επιστημονικές εργασίες ή βιβλία σχετικά με την εκπαίδευση οδηγών με νέες τεχνολογίες) και
  4. τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Smart Drive Ltd

 

 

 

smartdrive

download

 

Truck/Bus Motion Supported

Truck/Bus Simulator

Τμήματα από το Πρόγραμμα για τις Σχολές Οδηγών (Αγγλική έκδοση)

Car Simulator

Real Car Simulator

RADIO SPOT: www.simulators.gr

TV SPOT (2009): HEINEKEN - ANT1 - FOERST

Road Safety Foerst!